Intervju med Elias Tobal

De tyckte det va roligt att skapa och göra något mer praktiskt för att öva teori, dessutom blev mer kreativa och behövde själva tänka utifrån en annans perspektiv.

Elias Tobal

Arbete:

Värmdö kommun

Områden:

Resurspedagog

Hur upptäckte du Escaply och hur använder du det?

Jag arbetar som resurspedagog på en grundskola med ca 800 elever. Min roll går mestadels ut på att hitta kreativa metoder för att elever ska delvis hitta motivationen till utbildningen men också utveckla sin lösningsförmåga.

År 2022 arbetade jag tillsammans med en kollega med ett projekt till Halloween, efter en lång pandemi känner vår skola att vi behövde göra något roligt för alla elever, för att stärka gruppdynamiken. Vi gjorde lite research och fann Escaply som konstruerade online escape room.

– Säger Elias Tobal

Vad tycker dina elever om Escaply och har du några tips?

Exempel är projekt med syfte att utveckla lösningsförmågan i en grupp eller på individnivå, undervisningsprojekt där eleverna konstruerar olika escape room uppgifter som sedan slås ihop till ett escape room i syfte att öva till ett prov

Eleverna tyckte det va roligt att skapa och göra något mer praktiskt för att öva teori, dessutom blev mer kreativa och behövde själva tänka utifrån en annans perspektiv.

Mitt tips: Testa göra ett escape room med syfte att öva till ett prov, låt sedan barnen få ge feedback, gör ett nytt där barnen bestämmer frågor och uppgifter. Detta stärker vi-känslan. Tips är också att kombinera nya plattformar för att skapa mer liv, exempel clipchamp för att göra övergångsvideos med berättarröst.

– Avslutar Elias Tobal