Sherlock Holmes

Vi är glada att hälsa er välkomna till en ny termin, och vi har spännande nyheter att dela med er.

Först och främst så måste vi stolt meddela att vi häromveckan passerade 5000 registrerade användare och över 70 000 spelare – tack till alla som har testat och återkopplat med förbättringsförslag.

Under våren och sommaren har vi arbetat för fullt med att göra Escaply ännu bättre och mer robust för att klara era behov.

Här är en översikt över de spännande förbättringar vi har genomfört:

 

Skalbarhet och prestanda: Vi har lagt ner mycket arbete på att förbättra serverkapaciteten och åtgärdat de buggar ni har rapporterat. Genom våra tester har vi nu framgångsrikt hanterat spel med över tiotusentals spelare samtidigt utan några problem. Vi strävar efter en smidig och problemfri spelupplevelse för er alla.

Live Leaderboard: För att öka engagemanget och tävlingsandan har vi introducerat en live poängtavla. Den visar de 5 främsta eleverna i realtid. Som lärare har ni full kontroll över om ni vill visa detta eller ej.

 

Lägg till dokument: Från och med nästa vecka kommer ni kunna inkludera dokument som PDF-filer när ni skapar era spel. Detta öppnar upp möjligheter för digiloga escape rooms med QR-koder, samt ger er möjlighet att inkludera instruktioner eller information som kan hjälpa eleverna att lösa specifika frågor.

 

Anpassade svårighetsgrader: Efter att ha lyssnat på era önskemål har vi lagt till en funktion som gör det enklare att markera om en fråga är besvarad korrekt eller inte. Detta kommer särskilt till nytta för yngre elever och skapar en mer anpassad spelupplevelse.

Facit på spelsidan: Baserat på era feedback har vi implementerat möjligheten att se svaren direkt på spelsidan. Detta gör det enklare för er att hjälpa eleverna och ger er bättre insikt i spelens kvalitet i biblioteket.

Förbättrat multimediaformat: Vi har utökat stödet för olika bildformat och förbättrat hur de presenteras i frågorna. Vårt arbete inom detta område fortsätter under augusti för att skapa en ännu bättre visuell upplevelse.

Övergångs- och introduktionstexter: För att ge er mer flexibilitet har vi lagt till möjligheten att inkludera längre skrollbara texter. Detta ger er utrymme att skapa berättelser och instruktioner som förhöjer spelupplevelsen.

Detta är även utmärkt för att träna på läsförståelse.

Uppdaterad introvideo: Vi har lyssnat på era önskemål och gjort det möjligt att inkludera den första videon inte bara i lobbyn, utan även när spelet startas. På så sätt är ni säkra på att era elever inte missar viktig information.

Betyg och kommentarer: Ni har nu möjligheten att ge andra skapare en boost genom att betygsätta spel ni har kopierat. Detta hjälper oss gemensamt att hitta de mest populära spelen för framtiden.

Vad som kommer härnäst: Under de kommande veckorna kommer vi att lansera appversioner för både Apple och Android, vilket kommer att förbättra spelupplevelsen på era enheter. Vi fortsätter även att förbättra gränssnittet och utseendet, och planerar att släppa fler ”premiumspel” både gratis och till en liten kostnad.

Redan nu har vi släppt ”Sherlock Holmes – Fångad av Moriarty” på engelska, och översättningen till svenska kommer nästa vecka.

Vi vill återigen tacka er för den fantastiska återkoppling vi har fått. Er input är ovärderlig när vi strävar efter att göra Escaply-plattformen ännu bättre för er och era elever. Tveka inte att dela med er av fler förslag som kan fortsätta att förbättra Escaply genom att kontakta oss på [email protected].

Tack för att ni gör Escaply till det bästa det kan vara! Låt oss tillsammans göra den här terminen till ett riktigt äventyr!

 

Varma hälsningar,

 

Escaply-gänget!

PS. Glöm inte följa oss i sociala medier:

Instagram

Youtube

Facebook