Intervju med Juan Gomez

En förenkling för oss lärare att göra escaperoom och användarupplevelsen är högre än det jag arbetet i tidigare.

Juan Gomez

Arbete:

Rocknebyskolan

Områden:

Grundlärare med inriktning mot fritidshem samt idrott och hälsa.

Hur upptäckte du Escaply och hur använder du det?

Jag har arbetat med digitala Escaperoom ett tag nu via googles plattformar och såg detta på en facebooksida vilket gjorde att jag valde att testa mig på det, vid en närmare titt på hemsidan så var det en förenkling för oss lärare att göra escaperoom och användarupplevelsen är högre än det jag arbetet i tidigare.

– Säger Juan Gomez

Vad tycker dina elever om Escaply och har du några tips?

Ta dig ut från skolan, Med tema att skola. Där börjar eleverna i skolans källare och ska ta sig ut från skolan genom att lösa Källaren, matterummet, svenska rummet, en korridor och en hall. Åldersgrupp för frågorna är väl år 1-3. Detta var en aktivitet till fritidshemmet för att komplettera skolans arbete med svenska och matematiken som bedrivs.

Testa escaperoom och implementera det i din undervisning då jag har sett hur det lockar eleverna väldigt mycket och du själv som lärare styr vilket lärande som ska ske. Tips: Gör ett test spel där du visar gången i spelet (i helklass, som ni löser tillsammans)  med ca 2 rum och några frågor så att eleverna känner igen det när de väl själva ska lösa egna escaperoom.

– Avslutar Jennifer M. Granberg